Rouwverwerking

Rouwverwerking

Peemen uitvaartverzorging heeft een aantal handreikingen in de vorm van boekjes, om de rouwverwerking van de nabestaanden te ondersteunen. De boekjes zijn er voor zowel kinderen als volwassenen.

De meest gestelde vragen over kinderen en de dood

Voor volwassenen om uit te leggen aan kinderen

Deze brochure heeft als doel om u snel te informeren wanneer u vragen heeft over kinderen die met een verlies door de dood te maken krijgen. Want misschien bent u op dit moment niet in de gelegenheid om uitgebreid een boek te lezen. U hoeft deze brochure niet helemaal te lezen maar u kunt de hoofdstukken kiezen waarin de informatie staat waar u naar op zoek bent. Onder andere de volgende onderwerpen komen erin voor...

Dag lieve...

Herinneringsboek voor kinderen (4- 12 jaar)

Dit is een prachtig geïllustreerd, integer herinneringsboek voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Met het boek kunnen zij een tastbare herinnering creëren aan hun overleden opa, oma, vader,
moeder, broertje, zusje, vriendje of andere dierbare.

Kinderen helpen bij verlies

Kinderen gaan heel anders met verlies om dan volwassenen, Goede uitvaartzorg betekent dat u ook oog heeft voor de kinderen die iemand verloren zijn. U kunt hen en hun ouders/verzorgers extra tot steun zijn met de uitgave ’Kinderen helpen bij verlies'. Dit mooi geïllustreerde boekje biedt ouders/verzorgers handreikingen om hun kinderen bij te staan: bij het afscheid, de uitvaart en verliesverwerking.

Als iemand dood gaat

Wat jij wilt weten over doodgaan, begraven en cremeren.

Informatie voor kinderen over doodgaan en alles wat daarmee te maken heeft, zoals het bezoek aan de overledene, de afscheidsdienst, de begrafenis of de crematie. Het boekje bevat een woordenlijst met uitleg van moeilijke woorden en een instructie voor de ouders/verzorgers. Uitgangspunt van deze publicatie is, dat ouders hun kinderen zo goed mogelijk willen informeren, zoveel mogelijk overal bij willen betrekken en rekening houden met de behoeften van de kinderen.