Uitvaart dat uw leven weerspiegelt

Mensen willen een afscheid dat hun leven weerspiegelt

Peemen Uitvaartverzorging staat sinds 1985 garant voor een persoonlijk afscheid.

“Mensen willen een afscheid dat hun leven weerspiegelt”

Misschien is luisteren wel de mooiste en belangrijkste eigenschap van Wil Peemen van Peemen Uitvaartverzorging. Al dertig jaar in Oosterhout e.o. en ver daar buiten. De uitvaart is een belangrijk moment in het leven. Een definitief afscheid dat zo waardig mogelijk moet zijn en zo dicht mogelijk moet aansluiten bij het leven van degene van wie we afscheid nemen. Daarvoor voelen de medewerkers van Peemen Uitvaartverzorging zich verantwoordelijk. En dat vereist goed luisteren. Luisteren naar het levensverhaal van degene om wie alles draait.

Met een ervaring van tientallen jaren weet Peemen als geen ander hoe in de loop der jaren de rouwverwerking veranderd is. Steeds meer is de nadruk komen te liggen op het feit dat ieder mens anders is. Dat betekent ook dat juist bij een uitvaart de persoonlijkheid van de overledene tot zijn recht moet komen. En die mogelijkheden zijn in principe eindeloos.

Luisteren is een kunst

Wil Peemen: “Er is heel veel mogelijk. Maar het enige waar het echt om draait is: wat maakte de persoon van wie we afscheid nemen zo bijzonder? Tijdens gesprekken is ons doel om daar achter te komen. Luisteren is een kunst in het leven. Iedereen heeft iets waardoor hij zich onderscheidt. Persoonlijke eigenschappen, voorkeuren, werk of een hobby. Aan de hand hiervan kan de uitvaart zo persoonlijk mogelijk worden ingevuld. Een heel leven weergeven in zo’n beperkte tijd vereist dat wij goed luisteren. ”

Herkenning

Dankzij de technische vooruitgang op audio- visueel gebied is er veel mogelijk. Het gaat veel verder dan persoonlijke muziek. Verhalen, anekdotes, foto’s, filmpjes, ze vormen samen een zo getrouw mogelijk beeld. Wil Peemen en zijn mensen zien het als hun taak om mee te werken aan dat beeld. Ze luisteren en luisteren, ze doen suggesties en luisteren weer, totdat de uitvaart een samenhangend geheel is waarin de nabestaanden hun dierbare herkennen. Een waardig afscheid. En dat betekent ook het volgen van bijscholingen om up-to -date te zijn op alle terreinen.

Reikende hand

Doordat een persoonlijk afscheid een trend is geworden vinden er meer veranderingen plaats. Een verschuiving van het regelen van de uitvaart door de nabestaanden naar het vooraf goed regelen van eigen afscheid, bijvoorbeeld. Om daar alle informatie over te krijgen is er het informatiecentrum van Peemen Uitvaartverzorging aan de Vuurdoornlaan 2 in Oosterhout. Gratis parkeren en met of zonder afspraak binnenlopen. In een rustige ambiance wordt u voorgelicht over alle mogelijkheden die er zijn om uw uitvaart of die van een dierbare te verzorgen. Maar luisteren betekent ook open praten over de kosten van de uitvaart. Peemen: “ Laat ons de reikende hand zijn in de vaak onverwachte uitvaartkosten.” Op de site vindt u een Basis Compact Uitvaart Voorziening, waarin wij de reikende hand zijn in de uitvaartkosten.

Voortdurend bereikbaar

In de moeilijkste dagen is het fijn dat er mensen zijn die meedenken en rekening houden met zaken waar je zelf niet aan zou denken. Of het nou gaat om vrijblijvend vragen naar de mogelijkheden, het laten vastleggen van persoonlijke wensen in een wilsbeschikking, informatie over een uitvaartverzekering, de medewerkers van Peemen staan voor u klaar. Dat aandacht en vertrouwen de belangrijkste kenmerken van onze service en dienstverlening zijn, blijkt onder meer uit het feit dat wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week persoonlijk bereikbaar zijn. Garanties? Peemen Uitvaartverzorging is aangesloten bij Uitvaart Zorgcentra Nederland en beschikt over het landelijke Keurmerk Uitvaartzorg en KMA gecertificeerd.

Peemen uitvaartverzorging
Vuurdoornlaan 2
4902 SE Oosterhout e.o.
0162 424000
Voor Breda e.o. 076 - 5659414
info@peemenuitvaartverzorging.nl
www.peemenuitvaartverzorging.nl