Inleiding

Inleiding

De tijd dat elke uitvaartplechtigheid ongeveer hetzelfde was, is voorbij

Mensen willen nu vaak een uitvaart die een spiegel van hun leven vormt. Men gaat meer en meer op zoek naar een persoonlijke invulling van het afscheid. Een uitvaart wordt niet even snel in een uurtje geregeld door ons, wij nemen rustig de tijd en spreiden de beslissingen over de dagen. Zo kunnen de nabestaanden rustig de tijd nemen om passende keuzes te maken.

Wanneer je geconfronteerd wordt met de dood ben je te zeer overrompeld door emoties om goed te kunnen overzien wat er allemaal moet gebeuren. Het is dan ook goed dat iemand de formaliteiten en praktische zaken op zich neemt en met je meedenkt om een persoonlijke invulling aan het afscheid te geven.

Maar misschien zijn er zaken die u graag zelf wilt doen, zoals de laatste verzorging thuis, het sluiten van de kist op de dag van de uitvaart, de verzorging van de tekst van de rouwbrief of gedachtenisprentje, etc.

Dat kan allemaal, alles wordt pas na zorgvuldig overleg met de nabestaanden vastgelegd. De uitvaartverzorger die het eerste regelgesprek voert, is voor de nabestaanden ook het aanspreekpunt in alle dagen die volgen. Dit wordt dit als zeer persoonlijk en prettig ervaren.